Har svårt att komma på en rubrik...

Så jag struntar i det, bara en vanlig tisdag ändå... Kökspasset är inställt idag för istället skall Anne våran lärare bjuda oss på middag i skolrestaurangen, eller ah skolan bjuder oss. fyra rätters med dryck sitter gott en sån här lite höst ruskig dag, man känner hur det gråa tråkiga vädret börjar komma nu och jag som inte packade med mig nån vinterjacka, men jag ska nog klara mig med skinnjackan ett tag till.


Menu
***
Mussel chowder
***
Pan seared Mackerel, Roquette and carper salad
***
Char-grilled Rump steak, Roast schallots
***
Lime tarte
***

Detta åt jag då riktigt gott var det, de har duktiga kock elever här. Fanns så klart massa att välja mellan men orkar inte skriva alla andra rätter. Men nu blir det att sova för imorgon skall vi på utflykt till en Ekologiskgård och sen till Dartmouth och Dartmouth Castle.

Klara mig nog med skinnjackan ett tag till?!?


Upp och ner....

Hela dagen igår var verkligen upp och ner, och då pratar jag känslomässigt. Våran lärare Anne kom och berättade lite om våra praktikplatser, de är inte bestämde till 100% men som det ser ut nu så kommer inte jag och Michaela att få vara tillsammans utan jag kommer få åka till Sidmouth och jobba på ett hotell tillsammans med en annan praktikant som är en kille från Italien som jag inte ens träffat... Allt var bara jobbigt och så klart var jag ledsen... så första gången jag gråtit i England nudå, jag klarade en vecka haha men det är ju i alla fall inte på grund av hemlängta som jag gråtit den är det ingen fara med... än så länge!

Sen på kvällen blev man på lite bättre humör. Sara dejtar fortfarande den där killen Mike heter han och han är jätte snäll. Så hon var med honom som vanligt, så jag och Michaela drog till Cuba för att sedan möta upp Sara då vi skulle till Oceana för det var skumparty. Jag säger bara ett ord! HJÄLP! haha det var helt galet, så mycket skum överallt, skum i munne, skum i näsan, skum i öronen, skum i ögonen, skum över hela kroppen. Visst var det skoj men det var så mycket folk och så mycket skum att man knappt fick luft och fick kämpa för att ta sig av dansgolvet... trodde nästan man skulle dö ett tag. Skönt att ha en livad kväll så man fick tänka på annat och bara ha skoj. Skakat rumpan så jag har träningsverk!

Sen måste jag säga en sak, jag börjar tröttna på att vara blonde och svensk haha jag orkar inte med alla jobbiga killar som skall komma fram och prata med en, michaela vill färga håret brunt så hon blir en i mängden men jag kommer aldrig förstöra min fina blonda färg igen, så du vet det Frida!

Greetings from England / H

Helt blöt och såå kladdig!

I smell the smelly smell of something thats smells smelly!

Sara och jag skulle göra rostade mackor till frukost men vi brände dom haha! Vi fick öppna alla fönster i hela lägenheten haha tur att Irene och Danny inte var hemma... Sen åkte vi till Michaela och Marjorie för att fixa Melas utväxt, fick se hur dom bodde riktigt mysigt hehe men vårat ställe är mysigare.

Danny har ju tjatat om sitt fish'n'chips ställe så vi åkte dit för att äta middag idag... Det tog ett tag med bilen för det låg ändå borta i Devon som är ett annat län eller vad man ska säga över en rätt känd bro som heter Tamar Bridge sen så kom vi äntligen till Looe som var en gammal fiskeby men var om man ska jämföra med Sverige som Smögen och Strömstad. Så vi gick till detta kända stället då som vunnit priser för sin fish'n'chips och det var riktig gott. Det blev lite promenad genom Looe och sådär, kollade på havet.

På vägen hem stannade vi vid en affär och där köpte jag och Sara massa godis, dricka och crisps (chips på svenska ) så vi hade massa götta för en mysig hemma kväll...

Så nu har vi tryckt i oss massa godis så jag har ont i magen, håller på och lägger upp lite bilder på facebook. Men orkar inte tagga folk idag hehe

Greetings from England / H


Nu har det gått 1 vecka i England!

Tiden går fort nu har jag vart här i en hel vecka och det har gått fort men på samma sätt känns det som jag har vart här jätte länge! Vi var ute med hela klassen i fredags för en utav de tyska tjejerna fyllde år, Grattis till henne! Skolan är rätt slapp ändå vi kommer inte ha några prov eller så utan det är mest för att vi ska vara förberedda när vi skickas ut på praktik... tyvärr så går det inte att få någon praktik i London, det hade vart riktigt skoj men Anne våran lärare har inga kontakter där och det är alldeles för dyrt att skicka elever dit så har sagt att jag vill komma så nära London som möjligt för det skulle vara mycket lättare när Pappa och Jack skall komma och hälsa på i November... Pratade med mamma häromdan då sa hon att hon och Bertil också ville komma och hälsa på. Alla som vill komma och hälsa på får gärna göra det :)

Jag har nu skaffat skype och det är jättebra, pratade med Jack hur länge som helst och det är helt gratis så skaffa det och lägg till mig där istället så blir det mycket billigare än att ringa ( Hannah--Nilsson ).

Igår då så var det ju Lördag och alla ville ute men jag och Michaela orkade verkligen inte och vi ville båda spara pengar så vi bestämde oss istället för att hänga med de andra ut och clubba så gick vi till en kvaterskrog och tog varsin öl bara och pratade ut massa skit, ibland är det så skönt att få prata på svenska och bara prata ut om allt som vi gjort och allt som hänt än så länge... Vi pratade om vad vi ska göra när hemlängtan bryter ut, oh herre den dagen ser jag inte fram emot!

Söndag idag då, får se om det blir nåt vettigt gjort idag... Kanske ska åka över till Michaelas place och fixa hennes utväxt och så... Sen så skall jag och Sara på en liten utflykt idag med våran värdmamma och värdpappa,  vi ska åka lite längre ut på kusten så ska vi till ett ställe som enligt Danny (värdpappan) har världens bästa Fish'n'chips! Detta ser jag fram emot.... så skriver mer om dagen senare! Nu ska jag äta frukost!

Greetings from England / H


Nu har det gått fyra dagar...

Nu har jag vart i England i fyra dagar och kan fortfarande inte förstå att det är så långt kvar, haha känns rätt mesigt men kan känna lite hemlängtan hem till min familj och Jack så klart men men kan ju prata med dem hela tiden i telefon och msn så jag ska klara det här, i går var vi ute igen... Vi började på Cuba där de har 2 4 1 till kl9 sen så gick vi till en annan klubb som hette C103 men lite för mycket tekno musik för att vara nåt för mig, men efter en massa dans och fötter som gjorde så ont att jag bara ville sitta ner så tog jag och Marjorie en taxi hem, Sara och Michaela stannade en stund till de var så fulla så jag orkade inte med dem haha... Annars finns det inte så mycket att berätta just nu. Jag kom med i den "smarta" engelska gruppen i skolan och vi har färgat tillbaka Saras hår till svart... Sitter i mitt rum nu och väntar på att Sara ska bli klar så vi kan dra till stan för att fika och sen till skolan... Saknar er alla!

Greetings from England / H

.

Bilder kommer så fort jag hinner :)

22 septmeber

Idag har vi varit och skaffat engelska bank konton så vi har ett konto att få in våran lön på, vi hade också lite stadsvandring och sen blev det lunch nere i gamla stan vid hamnen och en båttur runt Plymouth. Vi gick till köpcentret idag igen och det blev ett linne och en halsduk för min del och varm choklad på starbucks, oh I love it! Sen bestämde sig Sara för att hon också ville bli blond så vi köpte tre paket för att färga hemma haha och klockan är nu 23:36 och alla paketen e slut och Saras hår är som om hon kommit straight out from morotslandet. Men vad kan man förvänta sig när man skall gå från svart till blonde, vi får helt enkelt fortsätta imon. För nu blir det att sova och kanske trycka i sig lite mer Polly.

 

Så det var lite uppdatering, kommer nog inte vara lika duktig hela tiden men jag ska försöka. Saknar er alla där hemma så ni vet!

 

Greetings from England/ H


Måndag 21 september

Först vakna, frukost, fixa sig, sen skolan... I skolan var det en massa information och pappers arbete. Vi fick studentcard så vi får rabatt i alla affärer sen så träffa vi resten av klassen som består av 1från Finland, 6 från Frankrike, 3 från Tyskland, 1 från Lettland, 2 från Sverige, 2 från Ungern. Som en påse gott och blandat. Vi gjorde ett prov för att se vilken nivå man ligger på i Engelskan så vi kommer delas in i grupper med de ”bra” och de ”dåliga”, vi får reda på resultaten på onsdag. Sen kom en polisman och hade lite föreläsning för oss om hur vi ska undvika trubbel. Efter skolan gick jag, Sara, Michaela and Marjorie till det nybyggda köpcentret och jag kan nog säga att jag dog och vaknade upp i himlen, det finns så mycket och billigt att köpa där... Sen blev det hem för att äta med familjen för att sen fixa i ordning sig för att gå ut. Vi gick till ett ställe som heter Cuba och det var så skoj, vi träffade ett till gäng med studenter och de lärde oss massa nya drink lekar som jag ska lära er i Sverige sen när jag kommer hem. Spriten och ölen är billig här, för en shot betalar du £2,95 och det är 35kr och en drink kostar £4,50 och det är 54kr en pint öl kostar £2,75 och det blir 33kr. Kvällen slutade med en taxi hem till Rothesay Garden (där bor vi).

 

Greetings from England


This is England

Hejsan har haft så mycket sen jag kom hit att jag inte hunnit börja med bloggen, meningen är att jag skall skriva här så att ni där hemma kan hålla koll på mig och jag ska också ha min blogg/dagbok som grund till mitt projekt arbete när jag kommer hem. Så jag tänkte att jag skall uppdatera er lite...

Söndag 20 september

Var uppe hela natten och packade och tack vare Jack blev jag klar tillslut, han var riktigt elak och sträng mot mig men det behövdes annars hade jag stått på Landvetter med 40kg. Så klart så var pappa tidig när han skulle hämta upp oss så han var lite grinig för att jag inte var riktig klar men sen bar det av tillsammans med pappa och Jack till flygplatsen. Där mötte jag Michaela och hennes väska var mycket tyngre än min haha vi checka in bagaget och Michaela fick en "heavy lapp" på sin väska, 27kg haha jag han aldrig se vad min vägde men det var la typ nåt på 20kg. Sen kom den jobbiga delen att säga hej då till pappa och Jack, usch säger jag det var riktigt jobbigt... När jag och Michaela var på väg till våran gate så kom tårarna. Men vi steg på planet och sen lämnade vi svensk mark. Flygresan var helt okej det gick fort och vi flumma hela tiden vi landa på Heathrow 09:15, vi hitta bagaget snabbt och gick för att leda reda på ”the central busstation” där vi skulle ta våran buss till Plymouth. Bussen skulle gå vid 11:50 så vi satte oss ner på ett café och tog en fika för att få tiden att gå.
På bussen så var det fullt, och jag och Michela hade tur att vi fick platser bredvid varandra för vilken helvetes resa det skulle bli... Bussen kördes av en gammal tant som hette Clary haha vilket jag tycker är rätt komiskt då min mormor heter Clary och har jobbat som busschaufför, i alla fall hon var ungefär 70år eller nåt och helt snurrig lite citat från henne – ”I put the air condition on, but I dont know if its working, sorry about that” ”Relax, sit down and fall a sleep” och massa mer roliga grejer, vi tyckte det var kul på bussen men ni kanske inte fattar. I alla fall bussen var trång och varm och försenad på grund av vägarbete så vi satt på den i fem timmar, 17:00 var vi framme i Plymouth och våra värdfamiljer plocka upp oss.
Jag bor med Irene och Danny, de är så snälla och roliga. Min room mate är en tjej från Finland som heter Sara men hon kan typ ingen svenska så vi pratar engelska hela tiden. Vi åt en klassisk engelsk söndagsmiddag med potatis, kyckling, grönsaker och yorkshirepudding och det var jättegott, efter det gick jag och Sara till den lokala puben för att ta en öl och se oss omkring, haha vi satt inte länge på puben förrän några killar började prata med oss och fråga vart vi kom ifrån och när jag sa Sverige sa en av killarna att de vackraste tjejerna i världen kommer från Sverige hihi.... Vi gick tillbaka hem och packade upp våra grejer och somnade som små prinsessor första natten i England.

Greetings from England / H

RSS 2.0