Wiiiie!

GOTT NYTT ÅR!!!! kära fina! ♥ finns bara två saker jag inte är jätte nöjd med......att jag inte får hångla upp min kära på tolvslaget.... och att jag jobbar! Saknar er alla där hemma! ♥


123456....

Som sagt jag och Mela satt och räkna:

  • 2 Dagar kvar på detta året
  • 26 Arbetsdagar kvar
  • 53 Dagar kvar tills vi åker hem
  • 7 Dagar tills Michaelas mamma och bror kommer
  • 17 Dagar kvar till London
  • 21 Dagar tills vi ska fira Emmy
Greetings from England / H

Liten årskrönika då!

Jag och Mela satt och räkna lite igår! Det är ju bara två dagar kvar på detta året! 2009 har vart ett sjukt bra år, trots att det har gått lite upp och ner.  Våren gick jättefort, det var skola och plugg, allt för att komma med i Leo-klassen och så klart mycket mys med Jack och familjen och så klart alla kompisar. Sommare kom och det blev ännu en säsong på Hjalmars, (min sista?) hm får se på det. Är inte så kul att vara borta hela sommaren och man jobbar som idiot men pengar är ju inte fel. Men blir nog andra planer denna sommaren :) Sen kom jag ju som sagt med i Leo-klassen i skolan så sen den 21 September har jag ju tillbringat snart hela 2009 i England, och det är nåt jag inte ångrar. Visst har det var lite jobbigt då och då, saknaden är stor efter er där hemma men det var lätt värt det! Både jag och Michaela ångrar det inte en sekund. Och kunde ju inte kommit till nåt bättre ställe heller eller ens åkt med någon bättre än M :) Nya vänner för livet och så klart erfarenheter. Precis som med min språkresa 2007 i Juan les pins i Frankrike, också nåt utav det bästa jag gjort! Alla som får chansen att göra nåt sånt, språkresa, utbytesstudent? ta den!

Fick ju en liten Systerdotter detta året med och min lille prins Edwin fyllde ett år så klart fyllde ju alla andra också år men Edwin är ju min lilla sötnöt! Höll ju på att glömma, jag fyllde ju 18år! Det var skoj! ännu ett steg in i vuxenvärlden! Sen så har vi klarat ännu ett år med pappas cancer, och vi ska klara fler. Jobbigt att tänka på det men känns som det är dumt att gå runt och tänka på det när det är tillfället är "bra" Men har ju världens bästa pappa, syskon, mamma och ja världens bästa familj! <3

Så vad har jag nu att se fram emot 2010? JO Studenten!!!! Skall bli riktigt skoj med bal och allt skall ju gå med Jack som min date. Känns konstigt att man har gått så länge i skolan och nu är liksom det över. Kommer la få en liten panik vuxenkris då och inte veta vad jag ska göra men det tar vi då :)

Mina nyårs planer är att jobba och förhoppningsvis hinna ut på krogen innan tolvslaget haha, får se hur det skall gå.

Till er alla som jag kanske inte hinner prata med imon! GOTT NYTT ÅR! Så ses vi nästa år när jag kommer hem :)

♥ ♥ ♥

Greetings from England / H

Nu var julen i alla fall över...

Nu har jag vart riktigt dålig på och skriva men har inte orkat eller haft tid och det ångrar jag nu när jag har så mycket att berätta men ska försöka korta ner det... haha vi kan ju börja där jag sluta.

22 December

Då blev det som sagt utgång riktigt lyckat, var ute med mina engelska kompisar och hade verkligen en toppen kväll.
Först Moo för att fixa Quee jump (kö företräde) till Smack sen så blev det att grunda lite på The Duke och det var galet mycket folk ute, tur att Lauren jobbar på Moo så vi fick våra Quee jump.

23 Decmber

Efter mycket tjat fick jag övertalat Jonathan att vi skulle åka till Ikea i Birmingham för att köpa julmust, då den var slut på Ikea i Coventry. James och Lauren följe oxå med så vi begav oss av... haha var världens köer på motorvägen och vi fick lite problem, när Jonathan försökte byta fil så vägra bilen bredvid sakta ner och släppa in oss och vi hade lite bråttom då våran avfart bara kom närmare och närmare haha sen så det pang... Alla i bilen var ju helt inne på att kolla åt sidan så vi glömde kolla framåt, så vi märkte inte att bilen framför stanna. Rakt in i rumpen på en Bmw X5 hehe men vi hade sån galen tur det gick ju inte alls fort och blev inte så mycket skada på bilen, och bmw hade blivit påkörd bakifrån dagen innan så den skulle redan in på reparation så ägeren sa att det inte gjorde nåt, tyvärr blev Jonathans bil mer skadad hela grillen lossna och motorhuven blev lite ihop tryggt men vi band ihop det med en ihop sladd och åkte hem, det blev ingen julmus :( Men alla mådde bra och ingen fick ont eller nåt så det var la bara och vara glad... :)

24 December

Julafton men inte nån julkänsla alls, jobbade hela dagen från 9 till 22 han med liten skype konferans på dagen med familjen hemma det var jättekul att se dem. Fick öppnat några julklappar, fick ett presentkort på river island och en klänning av mela och en rosa fjärrkontroll som man ska styra sin man med utav secret santa. Jack hade ju postat ett paket och utav honom fick jag ett jättefint armband från Jimmy Choo med nitar och massa fint! Det ska jag ha på nyår! Sen hade han skrivit ett jättefint kort och målat en liten bild och så :) Sen hade jag även köpt en liten partyväska till mig själv i julklapp :) Jag och Mela käkade våran julmat från Ikea och åt pepparkakor och försökte kolla på kan du vissla johanna på svt:s webbtw men det lagga bara.

25 December

Idag kan jag lova att det var julkänsla, det är ju den 25:e man firar jul i england :) Kockarna var jätteglada och sprang runt med tomtemössor och vi öppnat paketen från secret santa, jag fick en flaska champagne med två glas och choklad utav tomten. Sen så gjorde jag risgrynsgröt till oss alla och när vi slutade blev det ris a la malta och de tyckte det var jättegott, hade dock ingen mandel men la i en hasselnöt.. vet dock inte vem som fick den, det var ingen som våga säga nåt haha

26 December

Kallas här för Boxing day, jobbade som vanligt och idag hade jag eget ansvar över desserterna. Det var riktigt skoj och gick jättebra. Sen på kvällen gick jag upp till hotellet för att få lite bra internet, satt och pratade med Jenny i skype i över tre timmar, vi pratade om allt möjligt. Passade även på att ladda ner lite bra filmer, de två sista Johan Falk och Kalle Anka önskar God Jul från Julafton i år och sen även filmen Where the wild things are :D Blev en lite sväng till Duke oxå innan jag slängde mig i sängen.

Idag då!

Började åtta imorses usch det är inte rätt att gå upp så tidigt på söndagar! Sen så klockan nio ringde Tom (en utav kockarna, han är också praktikant, går tredje året här i england fast han har jobbat extra här ett tag) in sig att han var sjuk så det visade sig att det bara skulle vara jag, Chris och Adam och herregud... haha jag fick ansvar över både förrätter och efterätter så det var bara att köra på och det gick jättebra! Fick massa beröm utav Adam och allt gick som på räls. Sir Peter var inne med några vänner och åt middag idag med så nu har man lagat mat till honom med, fast det är dock inte första gången :) Nu blire att dega och kolla på film hela kvällen och trycka i mig lite Polly har ju faktiskt lite kvar från Pappa och Jacks besök! :)

Skall lägga upp lite bilder med :)

På väg ut :)

Glad tjej bygger pepparkakshus :)

Lussebak!

Bilen framför oss

Jonathans bil

Resultatet av mitt pepparkakshus bygge


Greetings from England /  H

 


Out tonite!

Idag har vi vart på Ikea och köpt julmat, men Julmusten var slut så det blir en jul utan julmust :( Ingen riktigt jul alltså, men är ju ändå ingen riktigt jul då jag inte är med min familj, det är riktig jul för mig!

Igår bakade jag Rocky Road i köket och kan ju säga att den gjorde galet succé fick gömma undan lite och säga att den var slut så att vi har lite till julafton med haha även lussebullarna blev bra, dock tyckte kockarna man kunde servera dem med smör, engelsmän är jävla tjockisar asså.

Fick min julklapp från Jack igår, världens sötaste kort med hade han skrivit. Men den får jag inte öppna förrän på jul. Har lovat att vänta tills hans kommit fram :)

Blev lite tidig julafton idag i personalhuset! Efter ca 2 månader fick vi en ny dammsugare, en Henry dessutom! Sen nya kastruller och en micro! Sen ska det komma en och ta bort trasiga och överblivna möbler i varadagsrummet. Så vi kan få det till ett hem här till julen... haha fast en kul sak är att ett annat element har börjat läcka i korridoren så nu står det och droppar! haha bra skit det här :)

Men men nu ska ut på stan och ha skoj! Först middag ute och sen blire Smack! För en gångs skulle ska man gå ut och vara lite fin med smink och allt, haha orkar ju inte med sånt när man jobbar i köket. Orka stå och sminka sig på morgonen då liksom ;)

Pusss på er!

Greetings from England / H

Ho ho ho....

Fyra dagar kvar till julafton, fast här är det ju fem dagar eftersom vi firar den 25:e ju! Knäppa är dem, men men engelsmän ska ju alltid vara speciella... köra på felsida vägen och uttala tomato fel är ju bara några exempel :)

Bara en arbetsdag kvar sen blir det två dagars ledigt för att ladda upp för julen... då jäklar!
Pratade med min söta mamma idag i telefon så fick pratat av mig lite med henne, känns så konstigt att man vart borta så länge nu.

Mina feta planer för tisdag är att åka till Ikea, wiiie! Skall köpa julmat! Förhoppningsvis blir det att jag får bakat lte Rocky Road och Lussebullar i köket imon. Annars blir det bara att ta det lugnt, hehe tror jag i alla fall men man vet ju aldrig.

Sitter uppe på hotellet just nu, Mela jobbar men imon är hon ledig... segt att vi inte har ledigt samma dagar men vi klarar oss, det gör vi alltid. Tror vi är de enda från klassen från Sverige som är kvar och inte åker hem över jul, vet dock inte med turkiet och island men vad jag hört så åker de flesta hem. Men att fira jul i ett annat land utan sin familj är väl en upplevelse det med, jag menar nån dag ska man ju bli vuxen och jobba på julafton.. känns som det är sånt som hör till vuxenlivet!

Har ordnat med Jacks julklapp nu, hoppas bara den kommer fram innan julafton!

GOD JUL! <3

Greetings from England / H

Merry Christmas eller nåt...

Det är ungefär så jag känner nu, ser inte fram emot julhelgen, vill bara ha den överstökad.... bara jobb jobb jobb samma med nyår. Kommer vara ledig den 22-23 december sen är jag ledig den 1-2 januari, där i mellan är det långpannor som gäller! Woho!

Enda jag ser fram emot är att se vad det är för julklapp Jack har skickat till mig och så klart vad jag kommer få av secret santa... Michaela råkade ju avslöja sin present till mig haha men för er berättar jag inte vad det va :) Det är ingen speciellt planerat på julen här i personalhuset, de flesta jobbar ju, men Michaela är ledig den 25:e och det e ju då man firar allt här och vi har bara öppet för jullunch så förhoppningsvis får jag och Mela fira den julhelgen och se om vi kan hitta Kalle på svt:s webbtv. Skall till Ikea på tisdag och köpa lite julmat åt oss iaf :)

Första snön kom igår haha la sig knappt på marken innan det försvann, idag fortsatte det snöa lite mer dock, men även det är borta nu... Men enligt vädergubbarna ska det komma mer snö, hoppas på det, en vit jul kanske kan få en lite gladare.

Usch kommer sakna min familj så fruktansvärt under julhelgen, jag älskar vårat julfirande, oftast lite kaos men helt underbart! Malin och Jenny ni får ta massa bilder och lägga upp på era bloggar!



Greetings from England / H

Back to work...

Så har man hunnit med två dagars ledighet, eller ah två dagar och en halv blir det ju. Slutade tidigt på söndagen, runt tre tiden sen så har jag vart ledig måndag och tisdag. Söndagen gled förbi, jag och M firade Lucia när hon hade slutat, vi blev fulla och deppig och satt uppe och prata hela natten i personalhuset. Blev mycket prat och hemlängtan kom krypandes... Måndagen åkte vi in till stan för att fylla på vårat kylskåp med lite mat och köpa lite grejer till vårat pepparkaksbygge, blev även lunch på Pizza Hut. Sen begav vi oss hemåt och byggde pepparkakshus. Blev dock inte klara, vi har dekorerat våra hus men inte satt ihop det, vi hann nämligen inte med det... fick fixa till oss för utgång istället med Claire, Maria, Ella och Lucy. Vi drog till Ko ko's och blev liite runda om fötterna om man ska säga så... Sen däckade jag gott hemma i sängen. Tisdagen blev en sovardag, gick upp vid två tiden och så åkte vi med claire och hennes lillasyster in till stan... Vi åt middag på en indisk restaurang och sen drog vi till The Duke och spelade lite Dj Hero hihi vid åtta tiden drog jag och M till bion då vi skulle se New Moon (den var riktigt bra trots jag inte e nåt Twilight fan) och nu sitter jag här i personalhuset i fönstret och har ont i rumpan för det är så jäkla hårt. Imon blir det upp och jobba och jag är inte alls sugen vill bara att hela julen skall vara över. Nästa vecka är jag ledig tisdag-Onsdag så då blire att chillla.. undra om jag kan sova två dagar i sträck? Mm det hade vart gott!

Måste hitta en julklapp till Jack med, annars har jag inget som jag måste göra innan julen...  Man kanske skulle ta och skicka hem lite julkort eller nåt...

I Söndags var det 2 månader i Leamington för mig och Michaela :)

Greetings from England  / H

Lite uppdatering om dagarna med Pappa och Jack!

Tisdag: Även denna dagen blev det att gå upp tidigt, English breakfast på hotellet och sen liten till tupplur på rummet så var vi redo för nya äventyr. Vi tog bilen till Warwick Castle ett jättefint gammalt slott. Det var massa saker att titta på där, och det var verkligen jätte intressant. Vi fick se när en kille tränade och flög örnar och andra rovfåglar och han berättade massa om hur det var förr i tiden då man bara fick flyga de finaste fåglarna om man hade en hög status som till exempel kungen eller drottningen var de ända som fick flyga the golden eagel. Sen så berätta han att den fågeln kunde krossa en människa skalle i sina klor haha kände man sig ju trygg när den flög runt ens huvud. Sen skulle vi gå in i prinsess tornet men där fick man inte komma in för det var bara för små barn, jag var tydligen för gammal.... kan ju säga att jag var lite arg efter det. Men vi gick vidare, kollade på allt man kunde se och så sen tog vi bilen vidare till Coventry, där ligger Ikea... Köttbullar, kokt potatis sås och lingon mumma, så köpte vi med oss lite pepparkakor och Ahlgrens bilar hem. Senare på kvällen hade vi bokat bord i Brasseriet här på hotellet så vi åt en god fyra rätters middag med vin, tyvärr mådde inte pappa så bra så han gick upp och la sig. Men jag och Jack fortsatte i baren och fick lite gratis drinkar utav Claire sen tog han och jag en taxi in till stan till The Duke (var tvungen att visa han vårat favvo ställe) Smack orka vi inte med så vi tog en promenad genom stan ner till Kelsey's och spelade lite biljard och drack några kopparbergs hhih.

 

Onsdag: Usch dagen jag inte ville skulle komma, men men vi checkade ut från rummet vid 11 efter att vi haft frukost. Pappa och Jack lämnade sina väskor i personalhuset så drog vi in till Leamington och kollade en sista runda i affären, ifall de missat nåt! Sen tog vi bilen och åkte till Oxford där vi gick runt, shoppade lite och käkade fish'n'chips måste man ju göra när man är i England. Vi åkte vidare till Bircester Village där det är som free port fast sjukt mycket större och en aning andra märken som D&G, Gucci, Dior, Versace, Ralph Lauren, Burberry ja listan kan göras riktigt lång men hitta liksom inget visst är det mycket billigare där men ändå liksom inget jag känner att lägga pengar på. Hittade dock en reebok affär som hade sjuk rea allt typ 50% på redan nedsatta priser så Jack köpte ett par sneakers för 15pund och jag köpte ett par riktigt snygga träningsskor för 15pund så nu ska jag allt ta och börja powerwalka lite! Efter det åkte vi tillbaka till Leamington och så plocka vi upp Michaela och åkte och bowla. Pappa hade allt sin gamla talang kvar och vann lätt varje serie. De har även andra arkadspel eller vad det heter så vi spelade dancestage och massa annat haha... men men allt roligt har ett slut så det blev tillbaka till personalhuset, packa ihop allt och säga hej då! Och det var riktigt jobbigt denna gången jobbigare än när jag lämnade Sverige. Men det är bara att bita ihop!

 

Ni ska veta att jag saknar er alla där hemma så sjukt mycket!

Har vart här mer än halva tiden nu så det kommer nog gå snabbt nu, julen kommer flyga förbi och i Januari ska vi reunion med klassen från Plymouth i London och Int-klassen från Sverige kommer till England den 4 Januari och kanske blir det ett till besök utav pappa, haha han fick nämligen inte plats med sina grejer i sin väska när han åkte hem så han fick byta med Michaela, och den behöver ju hon när hon skall åka hem haha får se hur vi ska lösa det :)

 

 

 

Greetings from England / H


Nu vill ja inte mer!

Så känns det i alla fall nu, mer än halva tiden har gått så förhoppningsvis kommer det gå fort. Men det var riktigt jobbigt att säga hej då till pappa och Jack, ville bara få åka med dem hem till sverige men det går ju inte, den 21 februari då jäklar, lipsill som jag är blev det mycket tårar igår.... Borta bra men hemma bäst säger jag! Nu blir det att kila upp och jobba vilket jag inte är det minsta sugen på... 

Skall skriva lite senare om vad vi gjorde de sista dagarna :)

Greetings from England / H

London Baby!

Har ju haft fullt upp nu, pappa och Jack är ju här och hälsar på och då prioriterar jag ju inte precis att sitta vid datorn men nu har jag lite tid över... Så nu ska jag berätta om det vi gjort än så länge :)

Lördag: Efter mycket om och men kom de hit lite försenade dock haha då deras gps la av på vägen så de hade ingenaning hur de skulle köra, men med Jack som en strålande kartläsare och pappas grymma insats med att köra på fel sida vägen i en bil som allt sitter på fel sida (jäkla vänstertrafik) så kom de fram till Mallory Court! Oh så kul det var att träffa dem, det blev massa kramar och pussar så klart hihi. Mallory var tyvärr fullbokat på lördagen så vi fick ta in på ett mindre trevligt hotell i stan, det blev middag på en restaurang och sen trötta tillbaka till hotellet för att sova.

Söndag: Upp tidigt och käka frukost på Starbucks sen blev det att spana in alla affärer i Leamington, kan berätta för er hemma att pappa fått köpt lite julklappar :) Efter det åkte vi till mitt hotell där jag jobbar (Mallory Court) och så checka vi in i våran svit! hihi det är ett rum fast två sovrum. Vi är inbokade här från söndag till onsdag, var bara lördagen det var fullt. Sen hämta vi Mela nere i personalhuset och drog till Birmingham för att visa dem köpcentret där och sedan julmarknaden.

Måndag: Upp kl:06:30 för att dra in till tåget för att åka till London, jag måste nämligen hämta ut mitt nationella id kort som skickats dit för att jag inte kan hämta ut det i Sverige och Svenska ambassaden har bara öppet mellan 09 till 11 så det gäller att vara där i tid. Men allt gick galant och jag fick hämtat ut det. Vi gick till Madame Tussauds men det var helt galen lång kö och vi hade ju bara dagen på oss så vi strunta i det, köpte heldags kort till tunnelbanan och gav oss iväg!  Först lite fika på Starbucks. Det blev Big Ben och House of Parliament, sen en tur i London eye och sen Tower och London och Tower Bridge, mat på KFC och sen vidare till Oxford street och Bond street för att kolla in alla affärer och sist för vi ville vänta tills det blev mörkt. Piccadilly Circus efter det orkade inte pappa med mer så vi tog tåget hem till Leamington så nu blir det att slappa lite på rummet, funderar på att dra och bowla eller nåt ikväll får se vad som händer... det har vart en lång dag :)

Tower Bridge!
Greetings from England / H, J and L

Hannah fixar julstämning!

Hittade massa julpynt så gjorde det bästa utav det vi hade för att få lite julstämning... Lite knas och lite för mycket men fint ändå haha vi ska åka till Ikea nån dag och köpa en ljustake också... De är ju inte så snabba på att fixa här i personalhuset, efter vårat möte sa det att vi skulle få ny färg, matta och ny tv och även lite nya grejer till kök och vardagsrum... så vad har hänt? Jo en kille har varit här och målat, vet inte om det blev så mycket bättre med tanke på att han knappt spackla nåt, that´s it! haha inget mera har hänt. Får se om det blir ordnat innan vi åker hem men det är tvek på det.

Imorses kom nästa grej haha vårat element hade gått sönder under natten, det har rostat sönder så vi hade en pool i våran heltäckningsmatta, det var ju mys! Vaktmästaren har lagt ut handukar över det och vi har fått ett el element så länge men det gamla sitter fortfarande på väggen och droppar ner i en liten hink...

Men men bara 3 dagar kvar tills pappa och Jack kommer, då blir det ju lite lyx och få bo på hotell istället! :D

Så fint så :)

Mysigt vi har det!

Greetings from England / H

December is here!

Oh idag fick jag öppna min chokladkalender nu är det den 1:e December och det innebär ju också att min systerson Linus fyller år! Ett jätte stort grattis till honom!

Har haft två dagars ledigt nu, började söndagen efter jobbet med att dra till The Duke och spela Dj Hero... Det är våran lilla söndagsgrej och jag blir bara bättre och bättre haha :) På Måndagen blev det julmarknad i Birmingham med glögg och brända mandlar, och sådana där goa äpplen vi gick runt där hela dagen var jätte mysigt. Tisdagen blev ett försök att handla julklappar haha lyckades inte bra, köpte några småsaker till mig själv haha Claire lyckades hitta en present till sin mamma... Jag vet inte hur jag ska göra med julklappar riktigt, letar ju till secret santa här i Personalhuset. Men min familj hemma har sagt att inte köpa nåt till dem så får låta bli då...

Fick dock bokat hotell för pappa och Jack för lördagen, har även betalat det så det är i alla fall fixat och klart.

Pussshej!

Saknar er alla!

Christine Meltzer?


Greetings from England / H

RSS 2.0