I <3 IKEA

Vi tog som sagt en tur till Ikea, där inhandlade vi lite saker till vårat rum som två doftljus, en matta, en spegel, en rosakruka och en grönväxt två stycken stora mysiga koppar, en liten sänglampa, två nya kuddar och örngott, galgar och Michaela köpte även en sån rosa mysdress som jag har :) Det kändes som man var hemma för en stund, med den svenska flaggan utanför och inne på Ikea så stod alla namn på möblerna på svenska så klart, Billy, Ektorp, expedit, lack haha ja allt. Hade väldigt skoj när vi skulle försöka lära Jonathan att säga alla orden.

Vi åt lunch där så klart, Köttbullar med lingonsylt, Sås och kokt potatis... Först la hon upp pommes frites åt mig och jag bara ursäkta? Jag vill ha kokt potatis tack, hon kolla på mig som om jag var dum i huvudet och tog en ny tallrik. Säger bara detta land och deras jäkla pommes frites, som de kallar chips. Till drack vi så klart lingondryck, haha en till sak som kanske inte var så oväntat, de hade ingen salladsbuffé... Men jag är ju i england så hahaah.

Sen så gick jag och Mela loss nere i matbutiken på Ikea, kan säga att min lycka var obeskrivlig när jag såg att de hade POLLY! åhh som jag saknat!

Mat från IKEA:
2 pepparkakshus
1 paket pepparkaksdeg
1 burk pepparkakor
2 gifflar
1 paket knäckebröd
1 påse dillchips
2 paket Hushållsost (skivad)
1 påse kanelbullar
1 tub kalles kaviar randiga
2 juleskum
3 ballerina
5 marabou
1 påse kexchoklad
1 burk lingonsylt
1 burk hjortronsylt
1 flaska lingonsaft
3 påsar POLLY
9 julmust
(små)

Sen så åkte vi in till Birminghams köpcenter "the bullring" såå sjukt coolt ställe. Köpte lite små saker på H&M som spännen och sånt, sen åt vi sushi på ett ställe som hade sånt rullband så att maten bara åkte runt, det var häftigt :D

Kvällen avslutades med utgång i Leamington med Jonathans kompisar... Ett riktigt roligt gäng, gillar speciellt Jen hon såg ut precis om Lady Gaga med samma coola stil :) Kan vart en av de bästa utekvällarna i England... Bjuder på lite bilder :)

IKEA

IKEA

IKEA

SUSHI

SUSHI

KÖPCENTRET

COOLT KÖPCENTER

ALL MAT



Greetings from England / H

IKEA!

Nu ska jag och M åka till Ikea, skall köpa lite köttbullar och lingonsylt! åååh blir nog lite småsaker till vårat rum med, fick ju faktiskt min första engelska lön idag. Sen ska vi även besöka Birmingham då Ikea ligger där, så ska kolla in staden och äta sushi!!!! Yummmmie! Skriver sen hur ett engelska ikea är och så klart vad vi köpt :)

Greetings from England / H

Kan inte sova...

VEM
Vem är i rummet med dig - Michaela
Vem fick du sms av senast - Sara UK
Vem tänker du på nu - Michaela för hon snarkar
Vem pratade du senast i telefon med - Frida
Vem önskar du att du var med nu - Jack
Vilka är dina favoritkusiner - Gillar alla mina kusiner!
Vem i din skola går dig mest på nerverna - ingen just nu

VAD
Vad åt du senast - Choklad
Vad drack du senast - vatten
Vad är det för färg på dina byxor - rosa pjamasshorts
Vad är den närmaste saken som är blå - Nån blå tisha på golvet
Vad gillar du mest med skolan - Studenten snart
Vad har du på fötterna - Inget
Vad är din favoritfärg - svart, grått och så klart rosa
Vilken film såg du senast - Hjälp jag är en fisk
Vilken låt hör du på just nu - Taio Cruz - break my heart

HAR DU NÅGONSIN
Hånglat i mer än tre minuter - ja
Sovit i en annan säng - ja
Hånglat på en bio - ja
Hånglat i skogen - ja
Tyckt att din kusin är het - nej
Sovit naken - ja
Målat om ditt rum - många gånger
Dansat framför en spegel - klart
Dumpat någon - Nej
Hoppat i en bil med folk du just träffat - Nej
Varit i slagsmål - ja, halvt som halvt
Smugit ur ditt hus - ja
Haft känslor för nån som inte känt det samma - ja
Blivit arresterad - Nej
Hånglat med en främling - ja
Lämnat huset utan att berätta för dina föräldrar - ja
Varit förälskad i en granne ? - I västerlanda är alla grannar så ja det har nog hänt
Struntat i skolan för att göra något roligare - ja
Sovit i en säng med någon av samma kön - ja
Sett någon dö - nej
Varit på ett plan - ja
Är du med i 10.000 metersklubben - nej. mål i livet!
Kysst en bild - ja
Saknar någon just nu - ja

VAR
Var går du i skolan - Ester Mosessons gymnasium
Var är din telefon - brevid mig
Var är din mamma - hemma i sverige, antagligen på luftmadrassen framför tv:n
Var sover du - I en våningsäng
Vad handlar du mest - Just nu frukost grejer
Var fick du tag på tröjan du har på dig - Tagit den av Jack
Vart åkte du senast bil -  Till mataffären med Eva

Greetings from England / H

Black out!

Idag hände en sak som aldrig hänt mig förut, jag svimmade! Det var en sån otrevlig känsla att bara tappa kontrollen över sig själv och inte kunna göra nånting. Det var i köket jag hade precis börjat och klockan var runt halv 10. Jag stod och hackade lite grönsaker så kände jag hur stel jag var i axlarna och ryggen så jag jag änna sträckte lite på mig, och då kände jag en sån fruktansvärd smärta i ryggen. Jag fick ett sånt plötsligt illamående att det kändes som jag skulle spy, jag hörde alla ljud bli dovare och dovare och det var som ett extremt lock för öronen det enda jag hörde var mig själv andas och sen så blev det bara svart, först var det den där känslan i huvudet som man får när man reser sig för fort men den försvann inte utan blev bara värre och värre. Min chef såg på mig att jag började vackla ihop och sprang fram för att hjälpa mig, men jag kunde inte höra vad han sa och allt var bara svart... De tog ut mig i friska luften och jag fick druckit massa vatten... Det släppte sakta men säkert, dock inte helt... illamåendet satt i hela morgonen och jag fick gå ut gång på gång för att ta luft. Jag har ingen aning om vad som hände då jag dricker bra och äter bra och jag har inte vart ute och festat eller nåt men min chef tror att jag fick en såpass känslig nerv i klämm i ryggen när jag sträckte mig att det gav mig ett sånt illamående och smärta som jag inte kunde klara av, och jag tror han har lite rätt för min rygg gjorde så ont det kändes som jag blev helt förlamad i den men ändå kände jag smärtan... Illamåendet gick inte över förrän vid lunch tiden och sen så var det bra. Så jag fortsatte jobba. Jag har ju faktiskt fått extra ledigt imon för att det är så lungt och jag och Michaela skall få lite ledig tid ihop.

Nu blir det film och choklad, väntar på att M ska sluta så vi kan fortsätta kolla på True blood! Första säsongen är avklarade nu! Sen ska jag även försöka fjäska till mig lite massage hihih :)

Greetings from England / H

Utråkad!

Då har man varit i England i fem veckor och tre dagar! Tiden går jättefort, känns som jag ska åka hem snart! Det är faktiskt lite trist för jag har det jätte bra här, boendet är som det är men alla männsikor med deras olika kulturer och åsikter gör det så bra, vi har nästan aldrig tråkigt. Fast idag har jag haft tråkigt, Claire har 10dagars semester så hon är inte här, Michaela och alla andra jobbar och jag är ledig i det tråkiga personalhuset! Har i princip inte gjort nånting idag, haha vaknade vid två tiden så kände att det änna var dags att gå upp då, jag låg uppe hela natten och kolla på True Blood åh det är så galet bra, men får inte kolla på mer förrän Michaela slutar för hon vill också se. Så jag har kollat på lite film idag, och fixat min farm haha kan ju aldrig sluta med farmville, har även blivit lite besatt av ett annat spel på facebook... Sex and the city spelet :)

Pratade med pappsen och Frida idag, fick lite uppdatering om vad som händer i Sverige, Heja IFK! Sen så blir pappa och Jacks besök uppskjutet för pappa har mycket att göra nu med flytten sen så måste han vänta tills han får vaccinationen för svininfluensan annars vågar han inte åka, så i slutet av november eller december kommer dem, men det tycker jag bara är bättre för kommer de i december så är det inte så långt kvar till februari, jag tror nämligen det kommer bli jobbigare med hemlängtan efter jag fått besök.

Skall fortsätta farma lite sen så blire att sova, upp och jobba imon!

 

Hejhej :)

 

Greetings from England / H


Friday, and no party!

hahah första gången sen jag kom till England och det är en fredag utan fest! Blev dock en öl med all personal efter stängning på den lokala puben. Det var lite avsked för Richard då han ska ut och resa...  kommer inte ihåg hur länge han skall vara borta. Är lite tråkigt för det är han som jag vart mest med i köket, så han har lärt mig jätte mycket bara på dessa tre dagar. Idag till exempel har jag gjort så grymma souffler, köksmästaren berömde till och med dem! Har även fått lägga upp mat i luckan och det känns verkligen speciellt att ha lagt upp mat på en restaurang med en stjärna i guide michelin.

De är verkligen underbara i köket, och jag har så sjukt skoj med dem. Men det känns i kroppen, är helt slut. Har ju inte jobbat sen i somras men jag kommer nog komma in i det snart :)

Sen en sak! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHH vad jag är avis på er där hemma som har höslov nu! Jag vill också ha det, jag kommer inte ens få jul lov!

Men men imon blire att jobba, söndag blir det att jobba men sen är jag ledig måndag-tisdag! Åhhh så gott! :)

Greetings from England / H

Nu ska jag klara en engelsk vinter!

Hade ju bara med mig skinnjacka och min kavaj och kände nu att det börjar bli lite kallt här i England så jag hitta denna godbiten på H&M och det var £10 rabatt just den dagen så fick den för bara £19,99 är grymt nöjd med mitt köp!

Greetings from England / H


Personal boendet!












Greetings from England / H

Vi klarade det!

Första natten utav ca123 i vårat vidriga rum! Igår flyttade vi ner till personal huset, och det var verkligen så hemskt som de sagt om inte mer! Det som har tagit tre dagar för dem att förbereda i vårat rum är att byta sängkläder, hänga upp gardiner och lägga in handukar. På golvet ligger det gamla fimpar och musbajs! Mattan är helt fläckig och våran garderob är full med spindelnät. Visst vi var ju vana med vårat hotellrum men så har kan inte människor bo... Men jag och M försöker göra det bästa utav det, vi har pratat med våra lärare och hotellet skall anordna ett möte om personal boendet. Vi är 10st som bor här och de har berättat att de har klagat jätte länge men att det inte händer något alls. Vi får se vad som händer, nåt måste i alla fall hända. Tur är att dem vi bor med är hur goa som helst, vi har jätte kul tillsammans. Vi skämtar om att det bor mer djur i huset än människor, sen att jag kan vara askungen ocn sitta och prata med mina små möss haha man får helt enkelt göra det bästa utav det.

Idag så var jag ledig på morgonen, börjar vid fem. Michaela är ledig hela dagen så Clare och Jana två av tjejerna vi bor med tog med oss på en rund tur i stan. De har ett köpcenter med massa bra affärer och stan är hur mysig som helst med massa olika cafér och så klart Starbucks! Måste få köpt sån där termosmugg innan jag åker hem!

Vi åt lunch på deras favorit ställe, riktigt gott sen så gick vi även och handla lite mat för på söndag ska vi ha tacokväll. Är så skönt att de är så snälla annars hade jag aldrig klarat det här.

Sen måste jag ju berätta om köket, hade ju min första dag igår! Och det var toppen, kockarna är jättesnälla och som vanligt så är jag ensam tjej inne i köket men det är skoj. haha ena kocken kallar mig sweetheart hela tiden och jag får prova på allt, lägga upp i luckan och sånt. Sen så sa köksmästaren till mig att jag är verkligen en jättesöt tjej och är nån utav killarna dumma mot mig eller säger nåt olämpligt så ska jag säga till han direkt. Han säger till mig att le hela tiden, fortsätt le haha. Det kunde man inte tro om en kock som är head chef över en restaurang med en stjärna i michelinguiden men han är jätte rolig och snäll och skämtar hela tiden och jämt - prova detta, smaka på detta! Så nu har jag käkat foie gras och det var inte så jätte gott dock men jag har i alla fall provat...

Så förutom boendet är det toppen här, hoppas vi får fixat det!
Men känns ändå som tiden kommer gå så galet fort här!

Skall lägga upp lite hemska bilder från boendet, måste bara hitta min kamera :)

Greetings from England / H





Oh ja, tack så mycket! Underbara dag!

Såååå göttt! Vårat rum var visst inte klart, träffade våran chef Jane som har hand om oss. Och vårat rum var inte riktigt klart för hon var tvungen att byta gardiner och lite smått så det blir en natt till i hotell rummet... Kan bli ett bad till ikväll då.

Sen har jag pratat med pappa och fick reda på att han och Jack kommer komma ner och hälsa på mig den 12 november till den 15 November! Åhh ska bli så skoj, jag saknar dem så mycket! Skall bara fixa så jag blir ledig den helgen men min chef sa att det skulle nog inte vara några problem, ja ska bara prata med de andra kockarna. Hon hjälpte mig till och med att kolla upp ett billigt bed&breakfast åt dem. Sen så tog vi en liten tur in till mataffären så jag kunde köpa lite nyttig mat till mig och Michaela. Jag måste ha frukost innan jobbet och Michaela håller på att sluta röka så hon käkar hela tiden, hehe jag köpte massa äpplen till henne.

Sen en till undebar nyhet idag.. Vi var inne hos våran chef (Jane) för att lämna våra kontonummer så att vi kan få lite lön. Så frågade vad vi skulle få och när vi får lönen. Våran lärare i england har sagt att vi ska få £70 (840kr) i veckan det är det alla praktikanter får. Men ägaren här på Mallory Court tyckte det var alldeles för lite han sa att det var för lite att leva på så vi får £150 i veckan vilket är ungefär 1800 i veckan, så kan säga att jag är rätt nöjd! Kan ju hjälpa till hemma då :)

Michaela jobbar så jag är "ensam hemma", blir nog lite chips och film sen eller några avsnitt av True Blood som är riktigt bra serie. Imon har jag min första dag, börjar kl9 är bara lite nervös så det skall nog gå bra :)

Min Michaela!

Så här fin måste Michaela vara när hon jobbar! :)

 

Greetings from England / H


Jag vill inte...

Jag vill inte flytta ner till personalboendet det är så sjukt skabbigt men har inte så mycket att säga till om. Har i alla fall fått två underbara nätter i ett jättefint hotellrum. Men nu ringde de från receptionen och sa att vårat rum var klart för oss. Jag har vart ledig i två dagar, är alltid ledig måndag-tisdag och Michaela onsdag-torsdag. Vi ska se om vi kan ändra på det lite.

Så igår hade vi lite introduktion och rundvisning så vi fick se de flesta rummen, och det är jättefint här. Typiskt engelskt kan man säga men ändå modernt. Jag har verkligen inte gjort nånting dessa dagar har inte ens orkat ta mig in till stan, ja passar på att njuta av hotellrummet hehe. Skall ta ett sista bad innan Micheala har sin rast och vi ska flytta ner.

Men sak har gjort mig lite gladare, Jack och pappa kommer antagligen att komma och hälsa på mig den 12 november till den 15 november... De har hittat en billig flygbiljett så nu ska jag försöka hjälpa dem att hitta nåt bra boende för skulle de bo här på hotellet tre nätter skulle det kosta ungefär 12000 och det är änna lite för mycket.

Nej nu blir det ett sista bad i vårat badrum :/






















Greetings from England / H

Tågresan!

Michaela

Jag

Första klass

Film blev det (hihi fin bakgrund)

Knapparna för att komma in och ut på toa

 

Greetings from England / H

 

 

 

 


Mallory Court!

Nu ligger jag i sängen i vårat rum, dock bara för denna natten. Imorgon flyttar vi in i personal huset som enligt rykten skall vara stökigt och inte alls roligt. Låter ju inte så lockande....

Tågresan gick jättebra, vi satt och kollade på film på min dator och fick tea serverat vid bordet... Första klass var nice! Bytet i Birmingham gick också bra var bara vilse en liten stund sen så hitta vi våran perrong. Tar inte alls lång tid från Birmimham till Leamington spa 26min exakt. Väl framme vid Mallory court blev vi visade till vårat rum, riktigt fint ett rum med två sovrum, ett med enkelsäng och soffa och ett med en stor dubbelsäng. Två stycken platt tv:s och trådlöst internet och badkar... haha detta trodde vi skulle vara vårat rum och vi var jätteglada haha men sen fick vi reda på att vi bara skulle sova här första natten. Blev ju lite ledsen då haha men men det var ju änna för bra för att vara sant!

Har redan fått förfrågon om en tur in till stan och ta några öl men det sa vi nej till... Ikväll ska vi bara ta det lugnt och njuta av vårat rum!

Imon börjar jag klockan 9 för lite introduktion men han sa att jag antagligen skulle bli ledig resten av dagen sen.

Nu ska jag inviga badkaret... får fixa upp lite bilder sen!

Greetings from England / H

Hej då Plymouth! Hej Birmingham!

Nu sitter jag på mitt rum har packat klart, och jag kan ju säga att det är tur att jag inte skall flyga. Min väska väger typ runt 50kilo. Måste verkligen skicka hem massa grejer med pappa och Jack när dom kommer och hälsar på... Känns sorligt att lämna detta nu, 1 månad har gått jättefort.

Igår då så var det våran sista kväll, jag och Micheala hade ingen aning vad vi skulle hitta på... Träffade henne lite i stan och vi köpte lite godis för tågfärden och så gick vi runt och kollade på våran underbara stad som verkligen har varit vårat hem. När jag kom hem till middagen så satt jag Irene och Danny och åt och det kändes konstigt att inte Sara satt där, och då säger Danny - Vi åker och hälsar på henne! haha och det gjorde vi, maten slängde vi oss sen så ringde jag M så plocka vi upp henne så åkte vi till Sidmouth. Och jag kan säga att hon blev överraskad. Hon blev så glad och det var så skoj, vi satt på hotellet ett riktigt fint men väldigt gammalt (typisk engelskstil) och drack lite tea och prata om allt som vi gjort under dessa veckorna och alla minnen vi har tillsammans. Sen kom det även lite tårar. Vi fick se hennes rum hon bodde i personalboendet och sen blev det att åka hem igen. Det tar ca 1timma från Plymouth till Sidmouth. Tyvärr bli det inte lika lätt för henne att hälsa på mig och M.

Om en halvtimma ska vi plocka upp M och åka till tågstationen haha gud jag är faktiskt nervös nu!

Vet inte om jag har tillgång till Internet där så får se när jag har löst det och nästa inlägg blir, då från en helt ny stad och ett helt nytt äventyr!

Greetings from England / H

Avsked är aldrig skoj men igår var det riktigt skoj!

Allting gick jättebra under våran Leonardo middag igår. Gästerna älskade maten, sara tog lite bilder i köket så skall lägga upp dem så fort jag fått dom. Efter vi hade städat klart så drog hela klassen till Cuba för att ha lite avskeds fest, vi fick lite dricks från middagen som vi delade och köpte dricka för. Alla hade jätte skoj, vi lyckades till och med smuggla in Doroytea som inte är 18år än och hon var överlycklig att få vara med ute för en gångs skull. Klockan fem så delade vi en taxi hem, kände att det änna var dags då. Sara hade ju inte packat klart riktigt så hon började med det när hon kom hem själv så somnade jag direkt när jag la huvudet på kudden och vaknade imorses utav att sara skulle säga hej då till mig.

Hon och resten av klassen åkte ut på sina pratiker imorses vid nio tiden. Jag och Michaela åker imorgon runt tolv. Känns jätte ensamt att sitta här i rummet och alla Saras saker är borta och sängen är tom. Min värdmamma är ute på ett ärende så jag är verkligen helt ensam, usch tur att jag skall in till stan snart och möta Michaela, hennes rumskompis åkte ju också imorses. Får se vad jag och M skall hitta på ikväll, blir nog en lugn kväll jag har inte ens packat än men det kommer ju gå fort denna gången... Är ju bara att försöka få plats med alla grejer i väskan haha :)

Fick en present av min värdfamilj idag, ett minne av Plymouth och dem så att jag inte skall glömma bort dom! De har sagt att jag är välkommen när jag vill om jag behöver övernatta eller vill hälsa på. Sen sa dem även det att om jag inte jobbar på jul men är kvar i England får jag jätte gärna komma ner till dem i Plymouth igen för att fira jul med deras familj. Åh vad jag kommer sakna dem, de har varit underbara!

Hitta även en liten lapp från Sara som hon lämnat tillsammans med resten av sitt godis! Kommer sakna henne också min mumin!

Har tagit lite bilder så ni kan se hur jag bott denna månaden :)

Presenten jag fick av Irene och Danny, en kökshanduk med recept på Pasty och en liten bok om Plymouth




Mitt och Saras rum




Badrummet




Köket




Lite mera kök




Vardagsrummet




Vardagsrummet





Lappen från Sara

Greetings from England / H

Baby get shaky after school, Ohhhh, Baby get crazy let's brake the rules!

Onsdag, hmm vad gjorde jag då haha har totalt hjärnsläpp!


........... AH nu kom jag på, vi hade våran sista engelska lektion med James (världens bästa engelska lärare) Vi spelade lite spel hehe som jag vann och så övade vi lite på våran slang. Skall lägga in en liten ordlista så att ni där hemma kan få lära er lite. Efter skolan skyndad jag och Sara oss hem till tea som alltid serveras kl18:00 (tea=middag). Efter maten så började vi fixa oss inför kvällen... Det är våran sista riktiga party kväll i Plymouth tillsammans med alla från klassen. Vi kommer nu splittras till olika ställen runtom hela England. Har varit jätte roligt att lära känna massa ny människor med olika kulturer. Vi har vart lite förvirrade när fransmännen inte förstår engelska, och tjejerna från ungern har verkligen blivit duktiga på engelska nu, men även om vi inte alltid förstått varandra så har vi alltid haft skoj.

Jag hade bestämt mig för att ha lockigt hår kvällen till ära så Sara fick ställa upp och locka det, jag tyckte det blev jättefint. Jag, Sara och Michaela bestämde oss för att klä oss så lika varandra som möjligt så det belv vitt linne och svart hög kjol och ballerina... Vi är så trötta på klackar nu!

Vi började på Walkabout som vanligt... och så klart vad är en utekväll utan våra rugbykillar. Ikväll gick alla runt med sådana där flätade cowboy hattar, jag bestämde mig att innan det var dags för mig att dra hem skulle jag lyckas sno med mig en sån haha och det gjorde jag. Fick en extra hatt också av en servitris på Walkabout... Jättefin uppblåsbar krokodil! Det var lite reklam för ölsorten Fosters. Vi hittade några korkade killar som ville köpa drinkar åt oss, eller dom hittade oss. Så det blev en billig och bra kväll. Vet att min mamma och pappa läser bloggen, och även mina systrar men det var första gången jag var full i England. Sen drog vi vidare till C1O3 och som alltid efterfest på Cuba. Riktigt lyckad kväll, den roligaste utgången i Plymouth.

Var dock väldigt jobbigt att gå upp idag, skulle på skolutflykt och hade bara sovit två timmar men upp med ett glatt humör och så bar det av med bussen till en Alpine park (utan snö) haha det var liksom en matta man åkte på, vi testade aldrig skidbacken för det skulle bara bli så krångligt då det var många som aldrig stått på ett par skidor så vi åkte sådana jätteringar ner istället. Vi hade jätte skoj, efter det provade vi även på rodel, banan var lite kort men jäklar vad det gick undan sen luncha vi och åkte tillbaka till skolan. Vi var tvugna att ta kort i våra uniformer för framsidan av menyn för våran stora Leonardo Dinner imorgon. Det är en middag som man har varje år med LEO-elever och alla kockar gör nåt typiskt från ens hemland som sedan går att välja mellan på menyn. Jag ska göra Jennys super goda röra med rom, rödlök, kesella, philadelphia och lite till gott. Denna skall serveras på grovt bröd som kavring ungeför, sen toppat med lite räkor och dill.

Skall försöka få lite bilder utav fröken frankrike från dagens utflkykt. Mina batterier på kamerand dog så fick inga. Men några från igår. Hoppas ni alla har det bra hemma i kalla Sverige. Vi har sol så man kan gå med bara ben och solglasögon är ett måste!






Inte den snyggaste bilden men MATCHING!



Sara provade min krokodilhatt!

Greetings from England / H

Sista tisdagen i Plymouth

Nu är vi inne på sista veckan i Plymouth, på söndag tar jag och Michaela tåget till Birmingham... hehe första klass och allt! Läraren sa att det inte fanns något annat kvar.

Igår hade vi Hygiene exam.. Vi började kl9 med föreläsning om ämnet. Det är inte bara hygien utan säkerhet också, det var massa information och ja fick anteckna för fullt. Sen efter denna genomgången skulle vi ha ett litet test/prov, och det var bara om man klarade det som man fick göra det riktiga provet. Skolan måste nämligen betala för varje elev som gör provet då det är ett slags nationellt prov som skickas till London för att rättas av datorer och de anser att det är att kasta pengar i sjön genom att låta de som är lite sämre att göra provet. Jag klarade så klart första provet så fick även göra det andra, så det är skickat till London nu så om ca 6 veckor kommer resultaten tillbaka och ett certifikat på att man läst denna kursen, detta är jätte bra att ha i sitt cv. Då man måste ha det om man vill söka och få ett jobb inom restaurang världen i England.

Idag har vi bara haft massa information i skolan om våra loggböcker som skall fyllas i under våran praktik. Vi har fått en andra massa viktiga papper, tågbiljetter.

Efter skolan så åkte jag hem och käkade middag, våran värdmamma och värdpappa var inte hemma och Sara kvar i stan och shoppa så jag fixade lite mat själv och slängde i mig sen mötte jag Michaela för att ta en powerwalk som blev väldigt lång, fyra timmar var vi ute och gick blev även lite löpning, situps och armhävningar. Så nu är jag hemma och galet trött i benen. Blir att ta en varm dusch och sen sova. Skola imon, har dock sovmorgon och börjar kl13 men jag och Michaela ska till banken och ändra våra adresser, för vi åker ju vidare på vårat äventyr nu! :)


Lite roliga saker vi såg under powerwalken!


Vill ha köket!




Greetings from England / H


Tre veckor!

Nu är det tre veckor sen jag lämnade alla mina vänner och min familj i Sverige! Men kan lova att jag har det bra, ni kan ju trösta er med att det är 17veckor kvar tills jag kommer hem. Skrev med min syster Frida på facebook chatten och sa att jag kände att hemlängtan börjar komma hon svarade -Nej tyst med dig, det är ingen här hemma som saknar dig ändå! haha älskar dig! Men jag har faktiskt inte så ont av nån hemlängtan än, har det så bra här. Plymouth är underbart, en riktig student stad med mycket att göra.

 

Men idag är det ju ändå söndag så då får man faktiskt lov att inte göra någonting. Jag och Sara har bara legat och latat oss hela dagen. Kollat på två filmer (Marley and Me och Nanny McPhee), käkat chips och ätit kina mat (hemkört till dörren) haha snacka om att softa sönder! Måste bara tillägga att våran värdpappa äter pommes frites (Fries) till sin kina mat, men som sagt jag är i England, här äter man fries till allt. Och nu tror ni säkert att det var för att vi var ute igår och är bakis, men nej vi var bara ute och träffa våra vänner sen tog vi sista bussen hem 23:10. I fredags var vi dock ute, lägger upp lite bilder från det.

 

Men nu blir det att plugga, har prov imorgon på hälsa och säkerhet, är samma som livsmedelshygien kursen som jag redan läst. Lite klurigare nu dock när det är på engelska men det skall nog gå bra. Bara en vecka kvar här och det står bara massa roliga saker på schemat. Berättar mera om detta i veckan....

 

 



Greetings from England / H

Nästa vecka flyttar jag vidare!

Har fått reda på min pratikplats nu! Mallory Court - Luxury Country House Hotel! hahah så jäkla bra! Där ska man jobba i fyra månader tillsammans med Michaela Stället har en stjärna i Guide Michelin och tre AA rosettes. Jag och Michaela kommer bo i ett personal hus (Staff house) där ska vi dela rum, sen delar vi badrum och kök med resten av personalen. Stället ligger i Leamington spa och det tar 30min med tåget till Birmingham och 1timma med tåget till London!

Hade telefon intervju idag med chefen där. Var så nervös innan men det gick jättebra och hon tyckte jag hade jättebra engelska och undrade om jag vart i England länge eller om jag vart här innan (det har jag inte) så kändes jätte bra och hon såg fram emot att träffa mig och Michaela. Intervjun gick mest ut att på att hon skulle få reda lite om oss då hon inte hade läst våra CV än så hon frågade om våran utbildning och kurser sen om jobb och annan praktik. Fritidsintressen och sånt dära. Gick riktigt bra och jag är stolt över mig själv. Så den 18 Oktober tar jag och Michaela tåget till Birmingham! Åhh vad kul det kommer att bli!

Jag är så glad att det knappt går att beskriva... en stjärna i guide michelin och nära London och med Michaela! Lyckan är obeskrivlig!

Ikväll skall vi ut och fira... Det e sista fredagen som vi kan gå ut :)

LÄNK TILL PRAKTIKEN: http://www.mallory.co.uk/

Greetings from England / H

Moster ännu en gång!

Så var man moster igen! Idag kom skrutten äntligen ut! 07:08 kom Wilma hon var 51cm lång och vägde 4100g! Grattis till Malin och Michael och så klart Linus som nu är stolt storebror.
Present kommer snart komma på posten till er :) Lite tråkigt att jag inte kan komma och hälsa på med resten av familjen men men får träffa henne i Februari. Bättre sent än aldrig som man säger :)

Hon är så fin <3



Greetings from England / H

School Rocks!

Det är inte ofta men vilka roliga skoldagar vi har haft de två senaste...

Onsdag:

Igår var vi på St:Austel Brewery och kollade hur man brygger öl eller som man säger traditionell brittisk ale. Vi fick gå runt i bryggeriet där de höll på för full produktion. Sen fick vi även provsmaka massa med olika som lager, vete öl, stout eller vad det nu hette, det var väldigt mycket information och det mesta gick in genom ena örat och ut genom det andra. Efter bryggeriet åkte vill ett riktigt gammalt slott/herrgård. Det var helt bevarat som det var förr i tiden med alla grejer och sånt kvar. Landhydrock hette det och kommer inte ihåg hur gammalt det var men det var gammalt. Man fick inte lov att ta kort där inne men det var helt galet fint. Mycket finare änn torskogslott, det kändes verkligen som man var flera 100år tillbaka i tiden. Så svart att förklara utan bilder men det e bara och googla och se om man kan hitta nåt. Blev även en fika där, lite cream tea... Engelsk tradition och så gott!

Sen blev det utgång på kvällen. Jag hade verkligen ingen lust men efter mycket tjat från Michaela och Sara så följde jag med haha jag kände att jag kanske skulle missa nåt om jag skulle vart kvar hemma. Vi drog till Walkabout, sen C1O3 och sen Cuba. Träffade massa nya roliga människor. Jag gillar verkligen Plymouth så det känns lite trist att man snart ska dra härifrån.

Torsdag:

Idag då så har vi vart på Plymouth Gin och sett hur den tillverkats, mycket prat och så men intressant. Fick reda på att ett svenskt spritföretag hade ägt "Plymouth Gin" för inte så längesen. Det blev provsmakning på lite gin så klart och även deras andra sort Sole Gin. Efter det fick vi en gin och tonic i deras cocktail lounge. Den var riktigt riktigt god. Sara var så bakis så hon klara dock inte av någon provsmakning.

Tror jag kommer få reda på min praktikplats imon tills dess så får jag gå runt och undra... börjar bli lite jobbigt bara för jag vill veta så pappa och Jack kan börja kolla på biljetter ner! Åh vad jag längtar tills dess!

Och Malins bebis har ju inte behagat komma ut än, en riktig liten segis men men allt tar sin tid... Som min värdmamma sa -Den kommer ut när den är redo! haha hon är så söt hon.

Cream tea




Walkabout





Plymouth Gin




Plymouth Gin

Greetings from England / H


I want candy!

Svenskt lösgodis kan vara det bästa som finns och tyvärr är det ju typ bara i Sverige som det finns... Åh gud vad jag saknar det och Polly, men min favorit Geisha!!! Mm det är ju så gott! Jag och Sara hittade ett ställe som hade lösgodis, det finns några ställen här i Plymouth som har det, men det är ju inte alla goda sorter som hemma. Men mina favoriter fanns som Bubblizzar och dom där melongodisarn och sådana där mjuka hallon och vingummin och ja lite annat gott. Så nu ligger jag här i sängen och trycker i mig godis, klockan är 22:45 här och kom hem för en stund sen har haft sent kökspass i skolan. Skall nog kolla lite på "Svenska Hollywood Fruar" och sen sova. www.tv3.se/play är jättebra där har dom lite gamla avsnitt från lite olika program.

Imorgon skall vi till ett bryggeri och provsmaka olika ales och lite olika ölsorter, se hur det tillverkas och så. Ska allt bli spännande! :)

Föresten om nån har vägarna förbi Plymouth kan ni gärna få ta med lite Polly och Geisha!

Greetings from England / H

When is it okay to kiss someone?


When they're rich! - Sara, Age 18

Min rumskompis kommer med sina goa uttryck hela tiden.




Blev en mysig promenad genom kvarteret, ingen powerwalk utan bara för att få lite frisk luft.
England börjar bli lite kyligt nu, fy vill ha kvar solen!



Greetings from England / H


Two weeks!

Det går fort ändå, nu har jag vart här i två veckor och det är faktiskt bara 18 veckor kvar! Söndagar är lika sega i England som hemma i Sverige, men det kan ju bero på att jag är trött efter två dagars utgång. Så skall inte skylla allt på england, men jag saknar att kunna ligga hemma i min goa säng och kolla på gamla repriser och äta riktigt lösgodis... Istället har jag tillbringat denna dagen i min säng (inte lika skön) med att kolla på massa Harpers Island avsnitt som jag hade på datorn, och så har jag tryckt i mig chips. De har roliga smaker på sina chips här i England som "Roast Chicken", "Prawn cocktail" och det finns fler.

Igår då var det pyjamasparty på cuba detta hade vi ju sett fram emot länge så vi var på Walkabout först för det är billigast där sen gick vi till Cuba och dansa hela natten lång, nästan i alla fall. Det slutade med att Michaela och Sara bråkade om en kille, jag är inte så insatt i det där så mer än så vet jag inte. Men dem är fortfarande osams idag, så nu e jag liksom en den som står i mitten och får höra all skit om den andra och så vidare. Åh orka killar ibland alltså, och tjejer skall alltid vara så dramatiska och överreagera. Fast jag skall kan inte säga så mycket jag är ju faktiskt också tjej hehe.

Blev inte så många bilder igår, bara några dåliga mobil bilder vilket är synd då vi var jättefina i våra pyjamaser. Hade man pyjamas fick man gratis shots. Kan säga att det var många som var utklädda!





Greetings from England / H

Friday im in love!

Så då var det helg igen, denna veckan har gått galet fort om det känns så här hela tiden så kommer jag inte ens hinna längta hem. Men det kanske bli lite annorlunda sen när man har börjat praktisera. Jag, Sara och Michaela bästämde oss för att leta reda på den enda sushi restaurangen i plymouth för jag har gått och vart sugen på det allt för länge nu. Våran lärare sa att det fanns en restaurang så vi leta reda på den. Men tyvärr var det så jäkla dyrt så vi tog en meny med 20bitar och dela på för 19pund. Men restaurangen var jätte fin det var ju inte som super sushi i götet. Här var det tyst och lugnt och man satt på bord som liksom var ner i golvet det var en upplevelse så jag antar att man betalade för den också. Vi lämnade sushi stället och gick till Walkabout, vi hinner knappt komma in genom dörren förrän några killar ställer sig upp och vinkar på oss och vi tänkte "hm känner vi dem" haha, vi gick fram och så hej och så. Det visade sig att dom var från flottan och så sa dom att när dem såg oss gå in genom dörren tänkte de, fan vi måste få hit de tjejerna först innan några andra killar hinner före. Så det blev en bra kväll för vi behövde inte betala en enda drink resten av kvällen. Så jag gjorde inte slut med några pengar alls. Sånt gillar jag haha, en utav killarna tyckte att jag och Michaela såg ut som svenska volleyboll tjejer för han hade sett dem när han kollat på eurosport och han sa att vi såg precis ut som den, undrar om man ska ta det som en komplimang?

Nu blir det in till stan för Michaela måste köpa en pyjamas för kvällen eftersom det är pyjamasparty!

Volleyboll brudar?


Greetings from England / H

-

"I hate this f*cking country with these f*cking handsome f*cking idiots and for f*ck sake"

- Sara Hayes

Vad ska jag säga, Sara har lite killproblem så vi har precis tagit en powerwalk på en timma, riktigt duktiga i supertempo med en liten rush på slutet. Vi kände att vi behövde ut och rensa tankarna... Så nu är vi tillbaka till vårat rum för att plugga lite. Imon är det skola men sen så är det äntligen helg igen, inte för att det är så mycket skillnad på helg och veckodagar här mer än att man kan få sova ut, åh det ska bli gott.

Hoppas att Malins bebis kommer snart, jag har ju hittat världens bästa present jag ska skicka hem till henne men måste veta om det är en liten pojke eller flicka :)




Me and Sara in Looe!

Greetings from England / H

You look absolutely delicious!

Sara var med Mike som vanligt igår så jag och Michaela bestämde oss för att bli lite mer engelska, vi gick till en pub som heter Walkabout och köpte varsin öl och kollade på när Man U spelade haha tror vi var ändå tjejerna där men det var riktigt härlig stämmning när alla skrek och ooohade under matchen. Så vi sitter där och snackar massa skit och plötsligt ser jag några kompisar till oss komma som vi lärt känna, dem går på Universitet och spelar rugby, och ikväll var hela rugby laget ute och hade nollning med sina freshyears, stackarna var tvunga att springa runt i stringkallingar, klänningar, nylonstrumpot och tiaror haha och massa sött. Så där satt jag och Michaela med massa håriga rumpor och kan ju säga att det är inget jag föredrar precis men det var dock väldigt skoj då dom var tvungna att göra massa uppdrag annars var dom tvugna att dricka jätte mycket. Sen har jag nog hört skönaste raggnigsrepliken, en kille kom fram till mig och sa - You look absolutely delicious! sen gick han igen haha jag och Michaela höll på dö av skratt... Hade en grymt rolig och även billig kväll då det bara blev en öl för min del som Micheala köpte till mig för att jag köpte en kaffe till henne igår.




Greetings from England / H

Farmville for real!

Vi hade en liten utflykt med klassen till Riverfood farm som är en ekologisk gård. Rund vandring och provsmakning. Studiebesök är alltid lika roliga haha jag måste säga att jag imponerade när jag kunde orden på allt dom odla haha och detta är tack vare farmville <3 Andledning till att vi var på gården är att vi skriver ett arbete i skolan om sustainiability.

Efter gården åkte vi vidare med våran lilla buss till Dartmouth för att besöka Dartmouth castle och dricka lite cream tea och some biscuits. Sen vidare med bussen för att kolla in kusten... vi stannade vid en strand och plockade lite stenar och doppa fötterna... det var dock jättekallt!













Dartmouth Castle















Greetings from England / H

RSS 2.0